Ursprungligt recept från Zeinas kitchen
Ugnsbakad samosas
Ca 20-30 st
20-30 ark mellanstora vårrulleplattor
fylling:
500 g färs
2 gula lökar
1 msk currypulver
1 msk paprikapulver
2 tsk sju kryddor
Salt & peppar
Ca 20-30 st
20-30 ark mellanstora vårrulleplattor
fylling:
500 g färs
2 gula lökar
1 msk currypulver
1 msk paprikapulver
2 tsk sju kryddor
Salt & peppar
olja
Pensling:
olja
Pensling:
olja
Sätt ugnen 225 rader. Skala och hacka löken. Stek den mjuk i oljan. Tillsätt köttfärs och kryddor. Låt steka tills köttfärsen är färdig. Låt svalna lite.
Lägg en klick köttfärs i hörnet av degen och vik ihop i trianglar. Ta lite vatten och stryk på den sista delen av degen innan du viker ihop. Lägg skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med olja och grädda i ungen i 12-15min.
Servera med en sallad och chilisås, tex den till Filippinska vårrullar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar