Ursprungligt recept från 1937 under namnet German Crisps.
Tyska krispkakor
ca 60st
125g smör
2.5 dl mascovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
0.5 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 dl hackade pekan- eller valnötter
ca 60st
125g smör
2.5 dl mascovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ägg
0.5 tsk bikarbonat
4 dl vetemjöl
1 dl hackade pekan- eller valnötter
Rör smör, socker och salt fluffigt. Rör ner ägget. Rör ner bikarbonaten och sen vetemjölet. När vetemjölet är inblandat rör ner de hackade nötterna. Forma till en rulle i bakplåtspapper och lägg i kylen i minst 1h.
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva tunna kakor och grädda dem i ca 10min. Låt svalna innan du lägger dem i en burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar