Vi körde buffe till 16-årskalaset.
400 g fast tofu
marinad:
0.5 dl finhackad persilja
1 msk hackad dill
1 msk olja
10.5 dl vitt vin
0.5 citron, saften
2 vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader
Skär tofun i långa stavar och trä upp på grillspett. Lägg i en form. Pressa vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinaden och häll över grillspetten. Vänd runt så att de täcks helt. Låt stå i minst 30 minuter. Vänd spetten då och då
Stek i ugnen i ca 5min.
700g oumpf chunks
Marinad:
0.5 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk dragon
1 msk senap
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 dlvatten
1 dl olja
2 msk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 200 grader
Pressa vitlöken och blanda med övriga ingredienser till marinaden. Blanda med oumpfen och låt marinera i minst 30min.
Stek i ugnen i ca 5min.
10 portioner
2 kg kycklingfilé
Glaze:
0.5 dl bbq sås
3 msk flytande honung
1 msk balsamvinäger
0.5 dl rapsolja
salt, peppar
Tina kycklingfiléerna om de är frysta och dela i tre delar på längden. Trä på grillspett.
Grilla några minuter på varje sida och pensla på galgen under tiden.
10 portioner
1 persika
1 lime
2 msk honung
0.5 dl rapsolja
2 msk balsamvinäger
3 vitlöksklyftor
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur persikan. Mixa glazen. Pensla karren med glazen och grädda de i 1h. Pensla igen och låt den steka ytterligare 1h i i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar