Gräddig pepparkyckling
5 portioner
1 kg kycklingbröstfiléer
1 gul lök
smör
salt
4 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
0.5 dl chilisås
2 msk rosépeppar
2 tsk grönpepparkorn
1 ask körsbärstomater
5 portioner
1 kg kycklingbröstfiléer
1 gul lök
smör
salt
4 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
0.5 dl chilisås
2 msk rosépeppar
2 tsk grönpepparkorn
1 ask körsbärstomater
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Dela kycklingen på längden och salta bitarna runt om. Bryn kycklingen runt om och lägg sen i en ugnsfast form. Stek löken mjuk och lägg med i formen. Häll i grädde, vatten, fond, crème fraiche och chilisås i stekpannan, och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar, och häll såsen över kycklingen. Grädda i 20min.
Halvera tomaterna och lägg i den ugnsfasta formen. Grädda i 10min till eller tills kycklingen är färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar