Ursprungligt recept från Susannes Skafferi.
Knäckig drottningpaj
10 portioner
225 g smör
2.5 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 liter hallon
5 dl blåbär
0.5 dl potatismjöl
0.75 dl florsocker
10 portioner
225 g smör
2.5 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
1 liter hallon
5 dl blåbär
0.5 dl potatismjöl
0.75 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och sirap. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sist ner havregryn. Stäng av plattan.
Blanda bären med florsocker och potatismjöl, det kan du göra i pajformen. Häll smeten över bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 30min tills täcket är gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar