torsdag 18 juli 2024

Knäckig drottningpaj

Ursprungligt recept från Susannes Skafferi.

Knäckig drottningpaj
10 portioner
225 g smör
2.5 dl strösocker 
0,75 dl ljus sirap 
4 dl havregryn 
2 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
1 krm salt
Fyllning:
1 liter hallon
5 dl blåbär
0.5 dl potatismjöl 
0.75 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.  Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker och sirap. Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör sist ner havregryn. Stäng av plattan.

Blanda bären med florsocker och potatismjöl, det kan du göra i pajformen. Häll smeten över bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 30min tills täcket är gyllene.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar