Detta recept är en variant på efterrätten snöägg.
Krokatmaräng med vaniljsås
6-8 portioner
6-8 dl vaniljsås
krokant:
100g rostade mandelspån
1.5 dl socker
0.5 dl vatten
maräng:
8 äggvitor
1 nypa salt
3 dl socker
Lägg socker och vatten i en gryta och låt koka till sockret är gyllene. Stäng av värmen och rör ner mandeln. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Mixa sen till ett pulver.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitan och saltet fluffig. Vispa ner sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd sen ner hälften av krokantpulvret. Ställ en metallring i en form med en liten kant. Fyll formen med marängsmeten. Dra en kniv runt insida av kanten och lyft upp formen. Släta ut kanterna. Grädda gyllene i ca 40min. Låt svalna.
Strö över resten av krokantpulvret och häll vaniljsåsen runt om vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar