Ursprunglig ide från Susannes skafferi.
Rabarbertosca
2 stjälkar rabarber
1 tsk, malen
smet:
100 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk
täcke:
150 g smör
1.5 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
150 g skållad flagad mandel
2 stjälkar rabarber
1 tsk, malen
smet:
100 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk
täcke:
150 g smör
1.5 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
150 g skållad flagad mandel
Skär rabarbern i tunna skivor. Sätt ugnen på 175˚C. Smöra och bröa en springform.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Rör ner mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken.
Häll smeten i formen och grädda i 20-25min.
Blanda alla ingredienser till täcket i en kastrull. Värm försiktigt meda smöret smälter och allt blandar sig och tjocknar. Bred ut över kakan och grädda kakan ytterligare 10-15min tills täcket är gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar