Koreansk högrevsgryta
5 portioner
900g högrev
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
0.5 dl muscovadosocker
1 dl ljus soja
4 dl vatten
1.5 dl rött vin
1.5 msk sesamolja
2 msk miso
2 msk risvinäger
3 morötter
5 dl broccolibuketter
150g champinjoner
5 portioner
900g högrev
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
0.5 dl muscovadosocker
1 dl ljus soja
4 dl vatten
1.5 dl rött vin
1.5 msk sesamolja
2 msk miso
2 msk risvinäger
3 morötter
5 dl broccolibuketter
150g champinjoner
salt och peppar
100g böngroddar
2 salladslökar
100g böngroddar
2 salladslökar
Skala och hacka lök och vitlök. Putsa köttet och dela det i 4cm bitar. Bryn köttet runt om. Rör ner lök och vitlök och stek löken mjuk. Strö över sockret och låt karamelliserad. Tillsätt soja, vatten, vin, sesamolja, miso och risvinäger. Låt puttra i 1.5-2h. Dela morötterna och lägg i. Låt koka 45min-1h. Dela svampar i kvartar. Lägg i svamp och broccoli och låt koka 20-30min. Smaka av med salt och peppar och strö över böngroddar och salladslök vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar