Het koreansk kyckling
4 portioner
600 g strimlad kyckling
rostade vita sesamfrön
1 dl maizena
olja till fritering
marinad:
2 tsk ljus soja
2 tsk risvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
sås:
1.5 msk ljus soja
0.5 dl mirin
0.5 dl risvinäger
2 chilisås av ketchuptyp
0.5 dl honung
0.5 dl muscovadosocker
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
600 g strimlad kyckling
rostade vita sesamfrön
1 dl maizena
olja till fritering
marinad:
2 tsk ljus soja
2 tsk risvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
sås:
1.5 msk ljus soja
0.5 dl mirin
0.5 dl risvinäger
2 chilisås av ketchuptyp
0.5 dl honung
0.5 dl muscovadosocker
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
Pressa vitlöken och blanda med resten till marinaden. Marinera kycklingen i minst 30min.
Pressa vitlöken och blanda ihop såsen i en kastrull. Låt puttra i 4-5minuter.
Vänd kycklingen i maizenan och fritera sen i 1-2 minuter på ca 180 grader. Låt rinna av på hushållspapper. Blanda med såsen och strö över sesamfrön vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar