Saras kanelbullar
ca 30 st
125g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
1 dl socker
ca 11dl vetemjöl
1 ägg
fyllning:
125 g smör
2 msk sirap
1.25 dl socker
3 msk kanel
pensling:
1 ägg
pärlsocker
ca 30 st
125g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
0.5 tsk salt
1 tsk stött kardemumma
1 dl socker
ca 11dl vetemjöl
1 ägg
fyllning:
125 g smör
2 msk sirap
1.25 dl socker
3 msk kanel
pensling:
1 ägg
pärlsocker
Smält smöret och rör sen ner mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt jäsa 30min. Blanda fyllningen.
Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred ut fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär 1-2cm breda skivor och lägg på en plåt. Täck med bakduk. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 10 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar