Entrecote gangnam style
4 portioner
800g entrecote
4 portioner
800g entrecote
olja
marinad:
1 dl ljus soja
0.5 dl socker
2 msk sesamolja
1 päron
0.5 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
sås:
2 msk koreansk bbq sås
2 tsk mild chilipasta
1 msk vatten
2 tsk sesamolja
1 salladslök
2 tsk vita sesamfrön
marinad:
1 dl ljus soja
0.5 dl socker
2 msk sesamolja
1 päron
0.5 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
sås:
2 msk koreansk bbq sås
2 tsk mild chilipasta
1 msk vatten
2 tsk sesamolja
1 salladslök
2 tsk vita sesamfrön
Skala och riv päronet. Skala och finhacka vitlök och lök. Blanda marinaden. Lägg köttet och marinera i minst en halvtimme.
Skiva salladslöken. Blanda såsen.
Stek köttet i oljan i en het panna. Skiva upp och servera med såsen, grönsaker och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar