Brödpudding med jordgubbssås
8-10 portioner
10 skivor formbröd
smör
0.5 dl socker
1 tsk kanel
6 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl farinsocker
1 ägg
3 äggulor
jordgubbsås:
1 liter jordgubbar (gärna frysta)
3 dl socker
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda kanel och socker. Bred smör på brödskivorna och lägg på en plåt. Strö över socker-kanelblandingen. Ställ in i ugnen och grädda i ca 5min till sockret börjar smälta. Låt svalna och skär på diagonalen.
Sänk ugnen till 175 grader. Ställ brödskivorna omlott i formen. Vispa samman mjölk, grädde, vaniljsocker, farinsocker och ägg och häll i formen. Låt stå i ca 15min.
Täck över med ugnsfolie och grädda i 15 min. Ta av folien och grädda i ytterligare 20min eller tills puddingen stannat.
Mixa jordgubbar och socker och servera som sås till puddingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar