ca 80st
4.5 dl florsocker
1.5 dl maizena
kolasås:
50 g smör
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk flingsalt
marshmallowsmet:
11 gelatinblad
5 dl socker
3 dl vatten
1.5 msk flytande glukos
1 tsk vaniljsocker
2 äggvitor
Blanda florsocker och maizena och täck en form med hälften av blandingen. Spara resten för att strö över och vända kuberna i.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem mjuka upp.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap och låt koka i 20-30 minuter. Tillsätt vaniljsockret och saltet.
Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Koka samman socker, vatten och glukos och låt koka tills de kommer upp i 122 grader. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem så de löser upp sig. Häll ner i äggvitan i en tunn stråle under vispning. Vispa sen kraftigt i 10-15min, tillsätt vaniljsockret och vispa några minuter till. Vänd ner två tredjedelar av kolasåsen.
Häll upp i formen, ringla över resterande kolasås och strö över florsockerblandningen. Låt stå och stelna i en timme och skär sen upp i bitar. Vänd bitarna i florsockerblandingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar