Ursprungligt recept från Susannes Skafferi
Glasstårta med citron och blåbär
15 portioner
2 färdiga marängbottnar
1 burk kondenserad mjölk
6 dl vispgrädde
15 portioner
2 färdiga marängbottnar
1 burk kondenserad mjölk
6 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
300 g blåbärssylt
300 g blåbärssylt
1 dl lemoncurd
Garnering:
2 dl vispgrädde
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
5 dl blåbär
5 dl blåbär
Blanda kondenserad mjölk, grädde och vaniljsocker och vispa fluffigt. Fördela i två skålar och blanda sylt i den ena och lemoncurd i den andra. Lägg en marängbotten i botten på en springform. Häll på blåbärssmeten. Lägg på den andra marrängbotten och häll på citronsmeten. Ställ in i frysen minst 5h.
Ta ut precis innan servering och ta loss kanten på springformen. Vispa grädden med vaniljsockret. Bred ut hälften runt tårta. Spritsa runt kanten på toppen och häll ut blåbären i mitten. Servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar