Sticky toffee pudding
12 portioner
14 dadlar
1.75 dl vatten
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör
1.25 dl mörkt muscovadosocker.
2 ägg
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
1 dl mjölk
sås:
100g smör
1.25 dl muscovadosocker
1 msk sirap
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk whisky
14 dadlar
1.75 dl vatten
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
75 g smör
1.25 dl mörkt muscovadosocker.
2 ägg
2 msk vaniljsocker
2 msk sirap
1 dl mjölk
sås:
100g smör
1.25 dl muscovadosocker
1 msk sirap
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk whisky
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur dadlarna och koka upp vattnet. Blanda bikarbonat med vattnet och lägg i dadlarna och låt stå tills dadlarna är mjuka. Mixa dadlarna.
Rör smör och socker mjukt. Vispa ner äggen ett i taget. Rör ner vaniljsocker och sirap. Blanda mjöl och bakpulver. Alternera att röra ner mjöl och mjölk lite i taget. Rör ner dadlarna. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Grädda i 20-25min.
Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt smöret smälta på låg temperatur. Låt sen koka i några minuter så att såsen tjocknar.
Ta puddingen ur formen och häll över såsen vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar