söndag 14 juli 2019

Svartpepparbiff

Modifierat recept från Feeders.

Svartpepparbiff
5 portioner
500 g lövbiff
2 stora spetspaprikor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad ingefära
olja
Marinad:
1 msk kinesiskt risvin eller torr sherry
1 msk ljus soja
Woksås:
0,5 dl black pepper sauce
1 msk kinesiskt risvin eller torr sherry
1 msk soja
3 dl buljong
1 msk maizenaredning

Klipp lövbiffen i strimlor och blanda med marinaden och låt marinera en halvtimme.
Blanda ihop woksåsen.
Strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Stek köttet i omgångar i neutral olja på hög temperatur i en stekpanna tills det ha fått fin färg. Lyft upp köttet och ersätt med grönsakerna. Sänk temperaturen och stek några minuter. Blanda ner köttet igen och rör ner woksåsen. Låt puttra lite.

Servera med ris eller nudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar