söndag 14 juli 2019

Hallonmums


Hallonsmums
300 smör
6 ägg 
6 dl socker 
3 dl solrosolja 
1 dl mjölk 
9 dl vetemjöl 
1 msk bakpulver 
2 msk vaniljsocker 
250g frysta hallon 
glasyren: 
250g frysta hallon
100 g smör 
2 msk vaniljsocker 
6 dl florsocker 
kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader. Och smält smör i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret, oljan och mjölken. Ta fram en annan bunke. I den blandar du mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ihop innehållet i de två bunkarna. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i bunken med äggsmet. Använd en stor slev och vispa inte, bara rör! Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll smeten i den. Fördela frysta hallon över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Mosa hallonen med en gaffel. Smält smöret i en kastrull och tillsätt hallonmoset i det smälta smöret. Vispa ner vaniljsocker och florsocker. När kakan svalnat helt brer du ut glasyren över kakan med slickepott och avslutar med att strö över kokosflingor. Skär den i bitar och servera med lättvispad grädde eller precis som den är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar