Ännu ett recept som har sitt ursprung hos Feeders.
Fisk lumbo
5 portioner
400 g torsk eller annan fast vit fisk
300 g skalade räkor
0.5 tsk salt
3 msk olja
1 silverlök
2 paprikor
1 paket coctailtomater
1 tsk mald koriander
0.5 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
1 chilifrukt
2 dl kokosmjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 3x3cm bitar och salta den. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikorna. Halvera tomaterna. Finhacka chilin.
Stek lök och paprika i oljan tills de mjuknar men inte får färg. Häll i tomaterna och fortsätt steka tills all vätska är borta. Blanda i kryddorna och salta lätt.
Lägg fisken i botten av en ugnsfast form. Häll grönsaksblandningen över och fördela jämt. Häll över kokosmjölken. Ställ in i ugnen och låt stå i en kvart. Häll av räkorna och blanda i dem och ställ i formen i fem minuter till.
Servera med ris och limeklyftor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar