söndag 7 juli 2019

Nobisbröd


Nobisbröd
10 g jäst 
3 dl ljummet vatten 
1 rågad tesked salt 
1.5 dl grahamsmjöl 
7 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet, tillsätt saltet. Arbeta in mjölet till en jämn och smidig deg, den ska vara ganska fast. Täck över degen och låt den jäsa 4 timmar i rumstemperatur.

Platta ut degen med knuten hand till ett avlångt platt band och rulla ihop som en rulltårta. Vik ändarna mot varandra som en krans. Lägg på en plåt och låt jäsa i 2 timmar. Sätt ugnen på 300 grader.

Skåra med rakblad. Grädda i 10 min. Ta ut brödet och pensla med vatten. Stäng av ungnen och låt brödet gräddas i eftervärmen i ca 30 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar