tisdag 9 juli 2019

Fläskmaki

Ännu ett recept jag aldrig hade kunnat komma på själv utan har Feeders att tacka för.

Fläskmaki
4 portioner
250 g fläskfilé 
salt och svartpeppar
smör för stekning
4 ägg
100 g skalade räkor 
1 tsk finhackad ingefära
1 tsk ljus soja 
1 tsk asiatisk fisksås
0,5 tsk sesamolja
saft från en halv lime
lite salt
olja för stekning


Sätt ugnen på 100 grader. Dela fläskfilen på längden. Salta och peppra och bryn i en het stekpanna. Låt köttet vila medan du fixar till omeletten.

Mixa ihop ägg, räkor, ingefära, soja, fisksås, sesamolja, chili, limesaft och salt till en omelettsmet. Stek ett tunt lager helt igenom utan att vända. Vänd upp på oljad folie. Rulla in en filebit och snurra ihop som en smällkaramell. Fortsätt på samma sätt tills allt kött och all smet är använd.

Lägg in rullarna i ugnen och lät köttet gräddas klart under ca en halvtimme, kolla temperaturen för att vara säker. Låt vila en stund innan du skär upp rullarna med en vass kniv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar