fredag 12 juli 2019

Fantastiska viltfärsbiffar med tillbehör

Receptet från denna klassiska och fantastiska måltid kommer från Feeders.

Fantastiska viltfärsbiffar med tillbehör
6 portioner
Viltfärsbiffar:
500 g viltfärs
300 g fläskfärs
1 gullök
1 msk smör
0.5 dl ströbröd
1 dl vispgrädde
1 ägg
3 enbär
0.5 tsk timjan
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
25 g smör för stekning av biffarna
Karamelliserad lök:
3 stora lökar
2 msk smör
1 tsk lönnsirap
0.5 tsk salt
Gräddsås:
Spadet från stekningen av biffarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk mörk soja
1 msk senap 
0.5 tsk timjan
1 tsk vetemjöl
Salt, svartpeppar och en liten gnutta ättika för avsmakning
Pressgurka:
1 gurka
1 msk salt
1 msk hackad dill (fryst funkar fint)
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
2 msk socker

Skiva gurkan tunt och salta och låt stå i en kvart. Pressa vätskan ur gurkan. Blanda övrigt till pressgurkan och häll över gurkan.

Finhacka och stek löken. Låt den svalna. Krossa enbären fint. Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma biffar och bryn dem i smöret. Lägg dem i en ugnsform och låt dem gå klart i ugnen på 75 grader.

Skala och skiva löken. Lägg löken med övriga ingredienser till den karamelliserade löken i stekpannan och stek på låg temperatur.

Blanda ingredienserna till såsen i stekpannan och låt koka upp försiktigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar