tisdag 9 juli 2019

Päronkaka med kokostosca

Ett gott och lättlagat recept från underbara Clara.

Päronkaka med kokostosca
10 bitar
3 päron
75 g smör
2 ägg
2 citroner 
1.5 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Kokostosca
75 g smör
1 dl strösocker
1 msk mjölk
2 msk vetemjöl
100 g kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.Smöra och bröa en kakform.

Tärna päronen. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv ner citronskalet och rör ner smöret. Blanda i vetemjöl och bakpulver. Vänd ner päronen. Häll smeten i formen och grädda i ca 25min.

Smält smöret och blanda i socker, mjölk och mjöl. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner kokosflingorna. Häll smeten över kakan och grädda i ytterligare 20min tills kakan är färdiggräddad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar