tisdag 9 juli 2019

Bakad cheesecake

Reptet kommer från Underbara Clara.

Bakad cheesecake
10 portioner
Botten
300 g digestivekex
125 g smör
Fyllning
500 g mascarpone
250 g Kesella 
1.5 dl strösocker
0.5 dl majsstärkelse
1 lime 
1 msk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
3 ägg
Topping
4 dl creme fraiche
2 msk florsocker
bär

Mixa kexen med smöret och tryck ut i formen.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa mascarponeosten och kesellan. Rör i socker, majsstärkelse, vaniljsocker, skalet från en lime samt vispgrädde och äggen. Rör tills det är en jämn smet. Häll över kexbotten och grädda kakan i ca 45 minuter tills den blivit gyllene. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ytterligare trettio minuter.

Vispa creme fraiche och florsocker pösigt med en elvisp och häll över kakan. Dekorera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar