Ursprungsreceptet kommer från Feeders.
Fläskgryta med rabarber
6 portioner
800 g fläskytterfile
salt
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 liten kanelstång
3 nejlikor
1kg rabarber
2 paprikor
1 färsk chili
4 schalottenlökar
8 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
2 tsk oregano
2 lagerblad
Sätt ugnen på 225 grader. Skala schalottenlök och vitlök. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i ugnen tills de börjar få färg. Ta ut och låt svalna.
Dela köttet i lagoma bitar och salta.
Kärna ur och ta bort stjälken från paprika och chili. Mixa grönsakerna.
Bryn köttet. Tillsätt spiskummin, kanelstång och nejlikor och låt det stekas lätt. Häll över grönsaksmixen och blanda ner buljongtärning, vatten, oregano och lagerblad. Låt koka tills köttet är mört.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar