Ännu en smaskig gryta från Feeders.
Karibisk fläskgryta
5 portioner
1 kg grytbitar av fläskkött
2 msk neutral olja
2 paprikor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor,
2 msk hoisinsås
1 msk ljus soja
saft från en lime
0.5 dl jordnötssmör med bitar i
1 tsk spiskummin
1 färsk chili
1 burk konserverade cocktailtomater
salt och peppar och lime för avsmakning
Salta köttet och låt det stå en kvart. Stek det sedan riktigt hett i oljan tills det får en fin stekyta.
Strimla paprikorna. Skala och hacka löken och vitlöken. Finhacka chilin.
Fräs paprika, lök och vitlök i olja tills paprikan har mjuknat lite. Tillsätt hoisinsås, soja, limesaft, jordnötssmör, spiskummin, chili, konserverade tomater och det frästa köttet. Låt grytan puttra i minst en halvtimme. Smaka av med salt, peppar och lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar