söndag 14 juli 2019

Hasselnötssnurror


Hasselnötssnurror
ca 60 st
150g smör
5 dl mjölk 
50 g jäst 
0.5 tsk salt 
1.5 dl socker 
ca 1.5 l vetemjöl 
1 ägg 
fyllning: 
100 g smör
100g hackade hasselnötter 
1 dl socker 
1 ägg till pensling
mandelspån, pärlsocker eller hackade nötter att strö över.

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ljumma. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna förutom en del av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den stå och jäsa minst 20 min.

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen till ett rektangulärt stycke. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva och lägg på plåten med 3-4 cm mellanrum. Täck med bakduk. Låt jäsa.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån/pärlsocker/hackade nötter. Grädda i ca 8 min. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar