Ursprungligt recept från Zeinas kitchen.
Gai Pad King
4 portioner
650g strimlad kyckling
50 g torkade molnöronsvamp eller shiitake
4 portioner
650g strimlad kyckling
50 g torkade molnöronsvamp eller shiitake
2 msk soja
1 msk söt soja
1 bit färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 paprika
1 morot
4 st salladslökar
1 msk söt soja
1 bit färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 paprika
1 morot
4 st salladslökar
1 dl ostronsås
1 matsked sesamolja
1 kryddmått chilipulver
0.5 tsk mald sichuanpeppar
1 dl vatten
olja
cashewnötter
1 kryddmått chilipulver
0.5 tsk mald sichuanpeppar
1 dl vatten
olja
cashewnötter
Blötlägg svampen och grovhacka den sen. Marinera kycklingen i sojan. Blanda ostronsås, sesamolja och kryddor till en woksås.
Strimla paprika och morot. Finhacka ingefära och vitlök. Skriva salladslöken.
Stek vitlök i olja på medelhög värme. Höj värmen och tillsätt kycklingen och stek tills de brynt runt om. Rör ner woksåsen, ingefäran, svampen, paprikan och moroten. Stek tills kycklingen är klar. Toppa med salladslöken och cashewnötterna och rör runt och servera omedelbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar