måndag 2 april 2018

Vegetarisk lasagne


Vegetarisk lasagne
4 portioner
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 tomater
1 pkt krossade tomater
1.5 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 zucchini
4 dl creme fraiche
4 dl riven ost
200g färska lasagneplattor
smör

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Skiva tomaterna. Smält smör i en gryta och rör ner lök och vitlök och fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt de krossade tomaterna och låt koka 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar. Hyvla zucchinin i tunna skivor. Blanda crème fraîche med hälften av osten. Lägg en tredjedel tomatsåsen i botten av en ugnsfast form, lägg på lasagneplattor, lägg på en tredjedel av zucchinin och en tredjedel av crème fraicheblandningen och lasagneplattor igen. Fortsätt varva så tills allt är slut. Lägg på de skivade tomaterna och strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar