söndag 22 april 2018
Brötchen
Brötchen
16 st
5 dl vatten
12 g jäst
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl special
pensling:
vatten
Rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda ner resten av vattnet, saltet, grahamsmjölet och vetemjölet, lite i sänder. Arbeta degen smidig och blank. Täck över och låt jäsa i 90 min.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta den ordentligt. Dela den i 16 lika stora delar. Forma varje del till en avlång bulle. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa i ytterligare 45 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Skär en djup skåra i det jästa brödet. Pensla med kallt vatten. Grädda bröden i 10 min eller tills bullarna har fått fin färg. Låt bröden svalna utan bakduk så de behåller sin spröda yta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar