torsdag 26 april 2018

Lamm i mandelgräddsås


Lamm i mandelgräddsås
6 portioner
 8 vitlöksklyftor
 2 cm färsk ingefära
 1 dl olja
 1 kg lammkött utan ben
 0.5 tsk kardemummafrö eller 10 kapslar
 6 kryddnejlikor
 1 kanelstång
 4 gula lökar
 1 tsk mald koriander
 2 tsk mald mald spiskummin
 0.5 tsk kajennpeppar
 0.5 tsk garam masala
 1 tsk salt
 4 dl vispgrädde 
 1 dl vatten
0.5 dl mald mandel
0.5 dl flagad mandel

Skala och hacka vitlök och ingefära. Skala och hacka löken. Tärna köttet. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn köttet i omgångar. Ta upp och ställ åt sidan. Lägg kryddorna och löken i grytan och stek under omrörning tills kryddorna får färg och löken är mjuk. Blanda ner övriga ingredienser förutom den flagade mandeln och låt koka tills köttet är mört i ca 45min. Rör då och då. Smaka av med salt och garam masala  och strö över flagad mandel vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar