torsdag 26 april 2018
Lamm i mandelgräddsås
Lamm i mandelgräddsås
6 portioner
8 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
1 dl olja
1 kg lammkött utan ben
0.5 tsk kardemummafrö eller 10 kapslar
6 kryddnejlikor
1 kanelstång
4 gula lökar
1 tsk mald koriander
2 tsk mald mald spiskummin
0.5 tsk kajennpeppar
0.5 tsk garam masala
1 tsk salt
4 dl vispgrädde
1 dl vatten
0.5 dl mald mandel
0.5 dl flagad mandel
Skala och hacka vitlök och ingefära. Skala och hacka löken. Tärna köttet. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och bryn köttet i omgångar. Ta upp och ställ åt sidan. Lägg kryddorna och löken i grytan och stek under omrörning tills kryddorna får färg och löken är mjuk. Blanda ner övriga ingredienser förutom den flagade mandeln och låt koka tills köttet är mört i ca 45min. Rör då och då. Smaka av med salt och garam masala och strö över flagad mandel vid servering.
Etiketter:
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar