söndag 22 april 2018
Flamberad kladdkaka
Flamberad kladdkaka
200g smält smör
1.5 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
4.5 dl socker
3 ägg
2.5 dl mjöl
smör och ströbröd, till formen
flambering:
cointreau eller annan 40%-ig alkohol
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och blanda i kakao, vaniljsocker och socker. Tillsätt ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter
Hetta upp en stekpanna med smör. Skär upp bitar av chokladkakan och lägg i pannan. Stänk över cointreau och flambera kakan. Skaka om lite tills elden slocknat. Servera med tex glass.
Etiketter:
bakning,
efterrätt,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar