lördag 21 april 2018
Ingefärskaka med nötter i salt kolasås
Ingefärskaka med nötter i salt kolasås
8 portioner
150g smör
1.75 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald ingefära
2 cm riven ingefära
rivet skal av en citron
1 dl mjölk
kolasås:
150g blandade nötter
3 dl råsocker
1 dl vatten
0.75 dl ljus sirap
25g smör
1.75 dl grädde
0.5 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader. Smörja och bröa en form. Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver. Blanda ner mjölken och resten av ingredienserna. Häll upp smeten i formen och grädda i ca 45min
Grovhacka nötterna och rosta lätt i en panna. Häll på socker och vatten och låt smälta. Blanda ner sirap, smör och grädde och låt koka upp och koka i 5min. Strö över flingsalt och häll upp i en tillbringare vid servering.
Servera kakan med kolasåsen och gärna vaniljglass.
Etiketter:
bakning,
efterrätt,
mjuka kakor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar