fredag 6 april 2018

Potatispaj


Potatispaj
4 portioner
Pajskal: 
5dl vetemjöl 
150g smör 
1dl kallt vatten 
0.5 tsk salt 
Fyllning: 
2 gula lökar 
3 pkt bacon 
10 potatisar 
2msk olja 
2krm salt 
1 krm peppar 
1 äggula 
2dl vispgrädde

Lägg mjöl och salt i en skål. Lägg i smöret. Finfördela det i mjölet. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ resten av degen och pajskalet i kylen.

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Strimla baconet. Skala och skiva potatisen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och bacon under omrörning. Tag upp. Stek potatisen på svag värme i ca 10min. Krydda med salt och peppar. Blanda potatisen med löken och baconet. Häll i pajskalet och jämna till. Kavla ut resten av degen till ett lock. Gör ett hål i mitten av locket. Pensla degen med äggulan. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20min. Häll ner grädden i hålet i pajskalet. Grädda vidare i 10-15min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar