fredag 6 april 2018
Potatispaj
Potatispaj
4 portioner
Pajskal:
5dl vetemjöl
150g smör
1dl kallt vatten
0.5 tsk salt
Fyllning:
2 gula lökar
3 pkt bacon
10 potatisar
2msk olja
2krm salt
1 krm peppar
1 äggula
2dl vispgrädde
Lägg mjöl och salt i en skål. Lägg i smöret. Finfördela det i mjölet. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.Tryck ut 2/3 av degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Ställ resten av degen och pajskalet i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Strimla baconet. Skala och skiva potatisen. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn lök och bacon under omrörning. Tag upp. Stek potatisen på svag värme i ca 10min. Krydda med salt och peppar. Blanda potatisen med löken och baconet. Häll i pajskalet och jämna till. Kavla ut resten av degen till ett lock. Gör ett hål i mitten av locket. Pensla degen med äggulan. Grädda pajen i mitten av ugnen i 20min. Häll ner grädden i hålet i pajskalet. Grädda vidare i 10-15min.
Etiketter:
bacon,
kött,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar