Receptet kommer ursprungligen från feeders.
Snabb kinesisk wok
4 portioner
500 g fläskfilé
salt och svartpeppar
1 msk neutral olja
1 msk bönsås
4 vitlöksklyftor
2 rödlökar
2 msk vatten
1 msk ljus soja
1 msk kinesiskt risvin
1 msk ljus vinäger
1 tsk socker
4 torkade chilifrukter
1.5 tsk sichuanpeppar
5 dl broccolibuketter
1 näve cashewnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i skivor och salt och peppra. Stek köttet på hög temperatur så det får en ordentlig stekyta. Lägg köttet sen i en ugnsfast form.
Skala och klyfta rödlökarna och skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i lite olja tillsammans med bönsåsen. Blanda vatten, soja, risvin, vinäger, socker, chilifrukter och sichuanpeppar och häll över löken. Häll alltihop över köttet och lägg broccolibuketterna ovanpå. Sätt in i ugnen i 15min. Strö över nötterna vid servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar