Receptet kommer från systembolaget via feeders.
Kycklingrulle med yoghurtsås
5 portioner
800 g benfria kycklingdelar
1 kruka persilja
0.5 kruka dragon
finrivet citronskal från en halv citron
salt och svartpeppar
Yoghurtsås
1 schalottenlök
1 dl vitt vin
1 kycklingbuljongtärning
2 dl grädde
2 msk citronjuice
0.5 kruka dragon
2 msk smör
2 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
Ta bladen från persilja och dragon och finhacka dem. Strimla kycklingen. Lägg ut kycklingstrimlorna på aluminiumfolie i ett tunt men tätt lager. Sprid över persilja, dragon och citronskal. Salta och peppra.
Rulla ihop och vrid åt så att rullen blir hårt packad. Låt ligga i kylen minst en timme så att kycklingstrimlorna fastnar ihop.
Sätt ugnen på 100 grader och baka kycklingrullen tills innertemperaturen är 68 grader.
Skala och finhacka schalottenlöken. Stek den i smöret. Häll på vin och reducera ner tills nästan ingen återstår. Tillsätt grädde, citronjuice, buljongtärning och dragonblad och låt såsen puttra i fem minuter. Vispa ner smör och yoghurt och smaka av med salt och peppar.
Skär upp kycklingen med en vass kniv innan servering annars riskerar den att falla sönder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar