onsdag 20 mars 2019

Snabb dal på ärtsoppa

Tipset om den här genvägen kommer från feeders.

Snabb dal på ärtsoppa
4 portioner
500 g vegetarisk ärtsoppa
2 msk olja
1 stor lök
3 hela nejlikor
1 kanelstång
3 vitlöksklyftor
2 tsk färsk riven ingefära
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk mald spiskummin
Kryddolja:
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk hela senapsfrön


Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk på svag värme tillsammans med nejlikor och kanelstång. Blanda ner ingefära, gurkmeja och spiskummin och stek tills kryddorna börjar dofta. Häll på ärtsoppan och låt puttra.
Skala och skiva vitlöksklyftorna. Stek vitlöksklyftor och hela senapsfrön i oljan tills senapsfröna börjar poppa. Häll kryddoljan över ärtsoppan och servera till som en hel måltid med ris eller som tillbehör till en större indisk måltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar