söndag 17 mars 2019

Friterade revbensspjäll

Vi följde inte riktigt feeders recept men det blev väldigt gott ändå.

Friterade revbensspjäll
4 portioner
2,5 kg tjocka revbensspjäll
1,5 liter julmust
3 ekologiska apelsiner
1 gul lök
1 msk finhackad färsk ingefära
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk mald koriander
2 köttbuljongtärningar
2 tsk salt
0.5 dl lönnsirap
ca 1 dl rismjöl 
salt och svartpeppar
0,5 L frityrolja

Riv skalet och pressa saften från apelsinerna. Skär revbenen i bitar så det blir ett ben per bit.
Skala och klyfta löken. Häll apelsinsaften och julmusten tillsammans med lökklyftorna, fänkålen, ingefäran, koriandern, salt och buljongtärningarna. Lägg i köttet och låt koka upp. Skumma av vid behov. Låt koka i ca 1h.
Sila sen av spadet och låt det koka ner tills en femtedel. Häll sen i sirap och smaka av med salt och peppar. Fortsätt koka ihop tills det blir sirapsliknande glaze.
Vänd revbenen i mjölet och fritera dem tills de får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över det rivna apelsinskalet och servera med glazen som man ringlar över revbenen när man tar dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar