Om man har ett par deciliter smaskigt ogräs som tex nässlor eller kirskål kan man med fördel blanda i det med i fyllningen.
Ört- och vitlökspaj med skinka
4 portioner
4 dl dinkelmjöl
125g smör
0.5 dl creme fraiche
1 krm salt
fyllning:
200g rökt skivad skinka
1 purjolök
1 msk smör
1dl finhackade örter
1-2 pressade vitlöksklyftor
3 ägg
2dl mjölk
salt och peppar
1dl ost
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda pajdegen. Tryck ut den i en stor pajform. Ställ den kallt i 15min. Förgrädda i 4-5min.
Strimla skinkan. Dela, skölj och strimla purjolöken. Fräs lök och skinka mjukt i smöret. Rör ner örter och vitlök. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i purjolöksblandingen. Salta och peppra. Fyll pajskalet och toppa med ost. Grädda i 25-30min tills pajen har stelnat och fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar