tisdag 22 maj 2018

Ört- och vitlökspaj med skinka

Om man har ett par deciliter smaskigt ogräs som tex nässlor eller kirskål kan man med fördel blanda i det med i fyllningen.

Ört- och vitlökspaj med skinka
4 portioner
4 dl dinkelmjöl 
125g smör 
0.5 dl creme fraiche 
1 krm salt 
fyllning: 
200g rökt skivad skinka 
1 purjolök 
1 msk smör 
1dl finhackade örter 
1-2 pressade vitlöksklyftor 
3 ägg 
2dl mjölk 
salt och peppar 
1dl ost

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda pajdegen. Tryck ut den i en stor pajform. Ställ den kallt i 15min. Förgrädda i 4-5min.

Strimla skinkan. Dela, skölj och strimla purjolöken. Fräs lök och skinka mjukt i smöret. Rör ner örter och vitlök. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda i purjolöksblandingen. Salta och peppra. Fyll pajskalet och toppa med ost. Grädda i 25-30min tills pajen har stelnat och fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar