fredag 25 maj 2018

Hummerbrylé


Hummerbrylé
4-6 portioner
1 hummer
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1.5 dl vitt vin
0.5 msk hummerfond
3 dl grädde
5 äggulor
2 krm salt
1 krm vitpeppar
garnering:
4 tsk råsocker
2 krm salt
dill

Sätt ugnen på 125 grader. Dela och ta ur köttet ur hummern. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn skal och lök i smöret. Tillsätt vin och hummerfond och låt koka upp och sjuda i 10min. Häll i grädden och låt svalna. Sila av buljongen och blanda med äggulor och kryddorna. Dela och lägg hummerköttet i botten av en ugnsfast form. Häll över buljongen. Grädda i ca 30min i ugnen tills brylén har stannat. Blanda salt och socker och strö över. Bränn av och garnera med dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar