fredag 25 maj 2018

Kokospaj

Den här pajen är ett tips från underbara Clara.

Kokospaj:
6-10 portioner
Pajbotten
150 gram smör
3.5 dl vetemjöl
0.75 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
1 ägg
Fyllning
150 gram smör
4 dl kokosflingor
1.5 dl vetemjöl
3 ägg
3 dl strösocker
Dekor:
jordgubbar

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner. Knåda hastigt ihop med ägget. Tryck ut i en smörad och mjölad springform. Grädda i ugnen i 4 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Smält smöret till fyllningen. Blanda kokosflingor och vetemjöl. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Vänd ihop allt till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Servera den ljummen med jordgubbar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar