torsdag 10 maj 2018

Knäckebröd med laxröra med äpple

Laxröran kommer från Underbara Clara.

Knäckebröd med laxröra med äpple
4-8 portioner
250 gram varmrökt lax
2 syrliga svenska äpplen
2 dl creme fraiche
Salt, peppar
4 knäckebröd

Hacka laxen och äpplet i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda ner crème fraichen. Salta och peppra. Servera på knäckebröd.

Fint knäckebröd
16st
50 g jäst 
1.5 dl mjölk 
1.5 dl rågmjöl 
1.5 dl vetemjöl 
100 g smör 
1.5 dl mjölk 
3-4 dl rågmjöl 
3-4 dl vetemjöl

Ljumma mjölken. Smula jästen. Rör ut jästen med degspadet. Arbeta in de första 3dl mjöl och låt jäsa.

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ljumma. Blanda degen med degspadet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen väl och låt den stå och jäsa en stund.

Arbeta degen smidigt. Kavla ut degen mycket tunt direkt på plåtarna. Nagga degen och grädda genast i 225 graders ugnsvärme i ca 5 min.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar