måndag 28 maj 2018

Chokladformar med rabarber och färskostkräm


Chokladformar med rabarber och färskostkräm
10-15st
200g choklad
3 rabarberstänger
0.5 dl socker
0.5 dl vatten
200g cream cheese
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Frys 10-15 stora isbitar med en tandpetare eller liknande stickande upp ur. Lägg ut ett bakplåtspapper.  Smält chokladen och doppa isbitarna i och ställ på bakplåtspappret. Chokladen stelnar snabbt och du kan lyfta ur isbiten och stoppa in i frysen för senare återanvändning. Ställ i kylen medan du gör resten.

Dela rabarber och koka mjuk med socker och vatten och låt sen svalna. Vispa cream cheese, vispgrädde och vaniljsocker. Fördela rabarber i formarna och spritsa över färskostkrämen. Servera så snart som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar