måndag 15 augusti 2016

Morotsmuffins


Morotmuffins
12 st
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 dl brun farin
175 g smör
4 morötter
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2.5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma, mortlad
0.5 tsk ingefära
1 dl mjölk
Frosting
100 g smör
175 g cream cheese
1.5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
275 g florsocker
citronmeliss

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. SKala och finriv morötterna. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Tillsätt smör och morötter, blanda ihop med en slickepott. Blanda samman vetemjöl, kryddor, vaniljsocker, bakpulver i en annan skål. Sila ner mjölblandningen och rör om tills allt precis blandat sig. Späd med mjölken. Fördela i 12 muffinsformar och grädda i 30min.

Låt smöret till frostingen och cream cheesen bli rumsvarm. Vispa först smöret tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt cream cheese och fortsätt att vispa till en jämn kräm. Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa ihop försiktigt, annars blåser florsockret bara upp. Tillsätt lite grädde i taget och vispa till en fluffig frosting. Bred ett rejält lager med frosting på varje muffins

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar