fredag 26 augusti 2016
Kycklingsoppa med grön curry
Kycklingsoppa med grön curry
5 portioner
400 g kycklingfile
1 msk olivolja
3cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk grön currypasta
1 msk fisksås
juicen från 0.5 citron
0.5 dl vatten
2 buljongtärningar
4 dl kokosmjölk
1 butk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
100 g sockerärtor
Skär kycklingen i tärningar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Skala och hacka purjolök, ingefära och vitlök. Tillsätt det och kryddorna. Häll i fisksås och citronjuice. Tillsätt vatten och buljongtärningar, kokosmjölk, vattenkastanjer och bambuskott och låt koka i 3min. Tillsätt sockerärtorrna. Koka snabbt upp och servera
Etiketter:
kyckling,
matlagning
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar