fredag 26 augusti 2016

Kycklingsoppa med grön curry


Kycklingsoppa med grön curry
5 portioner
400 g kycklingfile 
1 msk olivolja 
3cm färsk ingefära 
2 vitlöksklyftor 
1 purjolök
2 tsk salt 
1 tsk socker 
2 tsk grön currypasta 
1 msk fisksås 
juicen från 0.5 citron 
0.5 dl vatten 
2 buljongtärningar 
4 dl kokosmjölk 
1 butk vattenkastanjer 
1 burk bambuskott 
100 g sockerärtor 

Skär kycklingen i tärningar. Fräs kycklingbitarna i oljan. Skala och hacka purjolök, ingefära och vitlök. Tillsätt det och kryddorna. Häll i fisksås och citronjuice. Tillsätt vatten och buljongtärningar, kokosmjölk, vattenkastanjer och bambuskott och låt koka i 3min. Tillsätt sockerärtorrna. Koka snabbt upp och servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar