Brownies:
150 g mörk choklad
120 g ljus choklad
75 g smör
1.5dl ljust muscovadosocker
1.5dl strösocker
1.5 tsk vaniljextrakt
0.5 tsk salt
3 stora ägg
1.5dl vetemjöl
Fudge:
4.5 dl chokladgodis
2 msk kolasås
1 burk kondenserad mjölk
450 g ljus choklad
1 tsk vaniljexkrakt
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form som är 30x30 cm med bakplåtspapper. Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Ta av från värmen när choklad och smör är helt smält och rör ner muskovadosocker, strösocker, vanilj samt salt. Rör sedan ner äggen, ett i sänder och blanda ordentligt mellan varje tillsätts. Sikta sist ner mjölet och rör ut till en blank, jämn och fin smet. Häll smeten i den förberedda formen och grädda mitt i ugnen, ca 35-40 minuter. Låt brownien svalna helt och ställ den sedan i kylen, minst ett par timmar men helst över natten, innan den täcks med fudgen.
När brownien är helt kall, bred eventuellt ett tunt lager av kolasås över kakan och fördela över rikligt med chokladgodis. Smält samman kondenserad mjölk och choklad i en liten tjockbottnad kastrull på låg värme. Ta av från värmen och rör ner vaniljen. Arbeta lite snabbt och bred snabbt ut fudgen över den godistäckta brownien. Försök att inte röra runt för mycket då godiset smälter ut under den varma fudgen.
Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen minst två timmar innan den skärs upp i små bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar