Kryddig Bombaykyckling
4 portioner
4 kycklinglår
marinad:
2 tsk garam masala
2 tsk paprikapulver
2 tsk gula senapsfrön
1 tsk grovmalen svartpeppar
0.5 krm gurkmeja
1 krm spiskummin
3 dl naturell youghurt
grytbas:
3 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 msk tomatpure
4 tomater
2 tsk salt
1 tsk socker
1 hönsbuljongtärning
4dl kokosmjölk
1 dl matlagningsyoughurt
Dela kycklinglåren i knäleden. Blanda youghurten med garam masala paparikapulver, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin. Lägg kycklingbitarna i marinaden och låt marinera i minst 12h i kylksåp.
Ta upp kycklingbitarna ur marinaden. Skala och hacka vitlöken, löken och ingefäran. Stek kycklingen i oljan. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och tomatpure och låt fräsa i ytterligare två minuter. Tärna tomaterna grovt och lägg dem tillsammans med salt och socker. Häll marinaden, kycklingbuljongtärningen och kokosmjölken och låt koka i 15min. Rör ner matlagningsyoughurten innan servering. Servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar