fredag 5 augusti 2016

Kryddig Bombaykyckling

Kryddig Bombaykyckling
4 portioner
4 kycklinglår
marinad:
2 tsk garam masala 
2 tsk paprikapulver 
2 tsk gula senapsfrön 
1 tsk grovmalen svartpeppar 
0.5 krm gurkmeja 
1 krm spiskummin 
3 dl naturell youghurt 
grytbas:
3 vitlöksklyftor 
3 cm färsk ingefära 
2 gula lökar 
1 tsk sambal oelek 
1 msk olja 
2 msk tomatpure 
4 tomater 
2 tsk salt 
1 tsk socker 
1 hönsbuljongtärning 
4dl kokosmjölk 
1 dl matlagningsyoughurt

Dela kycklinglåren i knäleden. Blanda youghurten med garam masala paparikapulver, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja och spiskummin. Lägg kycklingbitarna i marinaden och låt marinera i minst 12h i kylksåp.

Ta upp kycklingbitarna ur marinaden. Skala och hacka vitlöken, löken och ingefäran. Stek kycklingen i oljan. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och tomatpure och låt fräsa i ytterligare två minuter. Tärna tomaterna grovt och lägg dem tillsammans med salt och socker. Häll marinaden, kycklingbuljongtärningen och kokosmjölken och låt koka i 15min. Rör ner matlagningsyoughurten innan servering. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar