torsdag 25 augusti 2016

Kotlett med honungsrostade grönsaker och äpplevinägersky


Kotlett med honungsrostade grönsaker och äpplevinägersky
4 portioner
4st kotletter
1 stjärnanis
0.5 msk hel vitpeppar
1 tsk salt
smör
honungsrostade grönsaker:
2 morötter
2 palsernackor
vitkål
2 msk rapsolja
1 msk honung
äpplevinägersky:
2 msk socker
3 msk äpplecidervinäger
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1 buljongtärning


Sätt ugnen på 200 grader. Mal eller krossa kryddorna fint. Krydda kotletterna och bryn dem i stekpanna. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Vänd i olja och rosta i ugnen i 20min och ringla över honungen. Stäng av ugnen och lägg in kotletterna för att stekas klart på eftervärmen. Värm sockret i stekpannan tills det börjar karamelliseras. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop. Vid behov red med mjöl. Servera med kokt potatis.

Till den här rätten passar en pinot noir från Bellflower, USA (nr 6208 på systembolaget) utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar