måndag 15 augusti 2016
Fullkornsvåfflor med hallonkesella
Fullkornsvåfflor
8st
100 g smör
3.5 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
0.5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
smör till gräddning
2dl hallonkesella till servering
Smält smöret. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och smöret
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält smör till första omgången, och vid behov senare. Lägg på 3/4-1 dl smet. Bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.
Etiketter:
mellis
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar