fredag 28 juli 2017

Vegansk jordgubbstårta


Vegansk jordgubbstårta
8-10 portioner
Chokladbotten: 
4 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
2.5dl Socker
1msk Vaniljsocker
1msk bakpulver
2 dl havremjölk
150g Vegetabiliskt margarin
Fyllning:
6 dl havregrädde
2 liter jordgubbar
Dekoration:
Mjuka guldkulor

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna  till tårtbottnen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull och blanda sedan i mjölken. Låt koka upp och häll sedan över den torra blandningen och rör om tills smeten är jämn och utan klumpar. Häll över smeten i en ugnssäker form med en diameter på ca 20 cm. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.  Låt svalna innan du skär den i bottnar.

Vispa grädden och skölj och ansa jordgubbarna. Lägg hälften av grädden och jordgubbarna på första botten. Lägg på nästa botten och lägg på grädde och jordgubbar och strö över strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar