Tipset om att sockerrosta hasselnötterna kommer från mina bakverk.
Kakor med sockerrostade hasselnötter
20-30 kakor
175 g smör
1.5 dl farinsocker
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
1 krm salt
4.25 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ägg
2 dl mjölkchokladknappar
2 dl sockerrostade hasselnötter
sockerrostade hasselnötter:
3 dl hasselnötter
2 msk florsocker
1 msk vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka hasselnötterna och blanda med florsocker och vatten. Bred ut på en plåt och rosta i ugnen tills de får fin färg. Rör och då och då och rör om när du tar ut dem. Låt svalna innan användning.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Blanda ner allt utom ägg, mjölkchokladknappar och hasselnötter och rör till en deg. Rör ner ägget. Blanda ner hasselnötter och chokladknappar. Rulla smeten till bollar och lägg på en plåt. Tryck till dem lite innan gräddning. Grädda ca 10minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar